Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lasagne s bešamelem sypané oříšky
Autor: neznámý
Datum přidání 15.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • plátky lasagne
  • 3/4 l cca  rostlinného mléka (mandlové či ovesné)
  • 1 celer
  • 6 žampiónů
  • 5 cca listů kapusty
  • 100g kešu oříšků
  • 40g rajčatového protlaku
  • rýžová mouka
  • trochu másla
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Celer očistíme a nastrouháme na hrubo. Kapustu omyjeme, zbavíme tuhých stonků a krátce povaříme ve vodě. V hlubší pánvi rozpustíme máslo. V hrníčku s mlékem si rozmícháme rýžovou mouku a vlijeme do pánve. Přidáme na kousky pokrájené žampióny a za rychlého míchání ředíme do požadované konzistence mlékem. Měla by nám vzniknout středně hustá kaše. Krátce povaříme. Ke konci vmícháme rajčatový protlak a trochu soli. Dále si nastrouháme pomocí robotu kešu oříšky. Takto připravené suroviny už jenom správně navrstvíme na sebe. Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno vedle sebe vyskládáme plátky lasagne a potřeme bešamelem, posypeme celerem a vložíme listy kapusty. Tento proces opakujeme dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Zakončíme bešamelem. Pečeme přikryté asi 15 minut na 200°C. Poté víko sundáme posypeme oříšky a dopečeme.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty