Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kroupy sypané česnekovou směsí
Autor: neznámý
Datum přidání 13.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 220g ječných krup
  • 200g hlávkového zelí
  • 90g žlutého hrachu
  • 20g temhehu uzeného
  • 4 brambory
  • 5 stroužků česneku (českého)
  • 1 velká cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Proprané kroupy i hrách namočíme přes noc, vodu slijeme a vaříme společně v nové vodě i se zelím. Očištěné a omyté brambory pokrájíme na kostičky a vaříme osolené doměkka společně s kmínem samostatně. Na drobno pokrájenou cibulku na pánvi zakápneme olejem, občas přilijeme trochu vody a smažíme a dusíme zároveň. Má-li cibulka už trochu barvu, přidáme uzený tempeh a restujeme, po kapkách přidáváme vodu. Jakmile se vyvaří znovu lehce pokropíme. Cibulku s osmahnutým tempehem stáhneme z ohně, vmícháme prolisovaný česnek a necháme chvíli odležet. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme a vmícháme do hrnce s kroupami. Kroupovou směs servírujeme na talíř, posypeme cibulkou s tempehem a podáváme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty