Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Králík v sójové smetaně
Autor: lanvin
Datum přidání 28.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 120 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g králičího masa
  • 200 ml 18% sójové smetany
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 dcl červeného vína (1 dcl na marinování a 1 dcl na podlévání)
  • 1 lžička hořčice
  • špetka pepře
  • sůl
  • 2 kusy hřebíčku
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření - roztlučeme v hmoždíři
  • kvalitní olej
  • zelená petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,30 g 6,43 g 16,35 g 1 174,45 kJ (281 kcal)
celkově 133,78 g 38,59 g 98,11 g 7 046,73 kJ (1683 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Králíka potřeme směsí z vína, hořčice, soli, pepře, rajčatového protlaku a směsi koření. Necháme přes noc v lednici. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Pokud je třeba, podléváme vínem. Maso vyndáme na chvíli na talíř. Do šťávy přidáme smetanu, prohřejeme a nakonec rozmixujeme. Vložíme zpět maso. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty