Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Knedlík ze špaldové mouky
Autor: Eva
Datum přidání 13.10.2011
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky celozrnné
  • 100 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 30 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,07 g 53,01 g 2,91 g 1 086,96 kJ (260 kcal)
celkově 54,43 g 318,06 g 17,43 g 6 521,75 kJ (1558 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zaděláme stejně jako klasické těsto na knedlíky. Nejprve si připravíme kvásek, a to z vlažného mléka, droždí,  špetky soli a cukru. Na vál nasypeme mouku, do důlku rozklepneme vejce a přidáme kvásek. Těsto přikryté utěrkou necháme v teple odpočinout a vykynout (cca na hodinu, ale může být i méně). Pak vytvoříme dvě šišky, které dáme vařit do vroucí vody asi na 20 minut. Můžeme uvařit i v páře. Hotový knedlík poznáme tak, že do něho píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Vyndaný knedlík lehce propícháme špejlí.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 9.05.2015 - 12:23
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborný, hned na poprvé se podařil...  :)

mamkaalca@ | 13.10.2011 - 18:54
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborný

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty