Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovesné koláčky
Autor: Sunriska
Datum přidání 17.03.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 0,5 hrníčku pohankové mouky
  • 1 vejce
  • med
  • lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • džem

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,28 g 28,34 g 4,97 g 747,07 kJ (178 kcal)
celkově 63,39 g 340,08 g 59,59 g 8 964,85 kJ (2141 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky namočíme a necháme asi 2 hodiny nabobtnat. Přidáme vejce, med, prášek do pečiva, olivový olej a slunečnicová semínka. Vypracujeme tužší těsto, z něhož tvoříme malé koláčky, které naplníme džemem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Množství odpovídá cca na 1 plech.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 12.05.2017 - 10:24
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chuťově jsou dobré,jen trošku jsem je měla na placato :-D vynechala jsem několik ingrediencí,protože v ten den jsem neměla přístup na internet a říkala si,že si to pamatuju,no nakonec jsem zjistila,že jsem tam měla přidat prdopeč, semínka a olej,tak i tak to bylo dobré. Příště už zkusím podle úplného receptu. Bohužel, jinak i mně vyšlo řidší těsto,tak jsem sypala mouku,dokud nebyla tužší hmota,příště asi tu vodu sliju nebo ji dám míň na to namočení. Za mě recept jinak rychlovka a zdravá :-)

Malina | 20.06.2015 - 20:43

Tak já jsem asi trdlo, ale můžete mi prosím napsat, kolik čeho dáváte? Přišlo mi, že je třeba dát dost mouky, aby těsto bylo tužší. Koláčky se stejně trochu roztekly než jsem je stačila dát do trouby. Teď jsem je vyndala a přijdou mi poněkud gumové. Počkám až vychladnou a uvidím, jaké budou chuťově...ale tu konzistenci jsem prostě nevychytala. Poradíte prosím? :(

Sunriska | 1.06.2014 - 12:25

Nemáte za co, jsem ráda, když se někdo inspiruje mými recepty...;)

ellie | 31.05.2014 - 22:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

S rybízovým džemem to byla lahůdka! Díky za supr recept.

Eva | 3.11.2013 - 14:22
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vločky jsem namočila do vody, ještě přidala 3 lžíce třtinového cukru, zdálo by se mi to pro ostatní členy rodiny málo sladké, pro mě by to bylo asi akorát. Všichni jsme si pochutnali.

dani.balcarova@ | 17.03.2013 - 20:49

Do čeho mám ty vločky namočit? Do podmáslí, vody? A co ta pohanková mouka? Ráda bych koláčky udělala, líbí se mi, ale nevím přesně, jak:-( Děkuji.

Sunriska | 17.03.2013 - 20:49

Vločky můžete namočit jak do vody, tak i mléka...nic se tím nezkazí, stejně jako s použitou moukou o ostatními surovinami. :)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty