Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ječné kroupy s cibulkou a brambory
Autor: neznámý
Datum přidání 30.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g ječných krup
  • 20g tempehu uzeného
  • 5-6 ks brambor
  • 4 ks žampiónů
  • 1 cibule
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,15 g 51,63 g 5,09 g 1 254,38 kJ (300 kcal)
celkově 36,61 g 206,52 g 20,36 g 5 017,53 kJ (1198 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kroupy propereme a namočíme přes noc, druhý den uvaříme s troškou soli. Po 10 minutách vmícháme na malé kousky pokrájený tempeh. Brambory oškrábeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. V jiném hrnci proprané a lehce osolené s kmínem je uvaříme doměkka. Dále si na olivovém oleji na mírném ohni pozvolna osmahneme cibulku, přidáme na plátky pokrájené žampióny, mírně podlijeme a podusíme pod pokličkou. Scezené brambory párkrát promačkáme, tak aby nám zůstaly kousky brambor (ne na kaši) a vmícháme osmahnutou cibulku s žampióny. Bramborovou směs přesypeme ke kroupám, dobře promícháme a můžeme podávat.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

olisek@ | 30.10.2011 - 08:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty