Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhly se špenátem
Autor: neznámý
Datum přidání 15.02.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
105 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g jáhel
  • 7 špalíčků mraženého sekaného špenátu 
  • 1/2 hlávky menšího zelí
  • 5 stroužků českého česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru (nejlépe z Brazílie)
  • sýr s bílou plísní na povrchu
  • 1 plátek másla
  • sůl podle chuti 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,41 g 32,94 g 20,73 g 1 598,44 kJ (382 kcal)
celkově 77,64 g 131,76 g 82,92 g 6 393,75 kJ (1527 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly uvaříme na mírném ohni podle návodu. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme v hluboké pánvi na másle, poté přidáme špenát. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, nastrouháme zázvor a přidáme do pánve. Na závěr osolíme, přisypeme uvařené jáhly a důkladně promícháme. Ozdobíme plátky plísňového sýru.  

Tipy na vylepšení

Zázvor z Brazílie je chuťově lepší než zázvor z Číny, nepálí a má příjemnou aromatickou chuť. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

klarka.capkova@ | 15.02.2011 - 10:12
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Při přípravě pokrmu jsem byla trochu skeptická (i vzhledem k tomu, že jsem velmi špatná kuchařka), ale výsledek mě příjemně překvapil!

elyn@ | 15.02.2011 - 10:12
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jáhly miluju, ale tomu zelí jsem moc nevěřila. Neskutečně dobré. Přidali jsme ještě osmaženou cibulku, protože ji milujeme a posypali nivou, česnekem jsme nešetřili.

elyn@ | 15.02.2011 - 10:12

Jáhly miluju, ale tomu zelí jsem moc nevěřila. Neskutečně dobré. Přidali jsme ještě osmaženou cibulku, protože ji milujeme a posypali nivou, česnekem jsme nešetřili.

svetulana@ | 15.02.2011 - 10:12
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Veľmi dobrá pochúťka

radkapavlik@ | 15.02.2011 - 10:12
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty