Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný koláč ze špaldové mouky
Autor: Linda
Datum přidání 14.05.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky hladké
  • 100 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • asi 6 lžic medu (3 lžíce do těsta, 3 lžíce do směsi)
  • 1/2 lžičky sody
  • 1 žloutek
  • 500 g strouhaných jablek
  • 100 g nahrubo nasekaných mandlí
  • 200 g ovesných vloček

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,58 g 47,66 g 17,51 g 1 659,69 kJ (396 kcal)
celkově 125,84 g 476,56 g 175,10 g 16 596,85 kJ (3964 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z mouky, sody, másla, tvarohu, medu a žloutku vypracujeme těsto a vyložíme jím pekáč. Na vrch dáme jablka a na jablka směs. Tu vyrobíme tak, že na pánvi na sucho opražíme ovesné vločky, přidáme mandle, trochu vody a med. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.

Tipy na vylepšení

Do směsi nemusíme dávat jen mandle. Můžou to být i jiné ořechy. Výborně se také hodí slunečnicová nebo sezamová semínka. Nebo můžeme použít různé směsi ořechů a semínek. Jablka lze také vyměnit za hrušky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty