Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hustá zeleninová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 04.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 l zeleninového vývaru
  • 2 hrsti červené čočky
  • 3 brambory
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce krupičky
  • 1 petržel
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička másla
  • petrželka nebo jiné polévkové bylinky
  • sůl 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,39 g 23,16 g 1,26 g 538,53 kJ (129 kcal)
celkově 31,93 g 115,80 g 6,29 g 2 692,63 kJ (643 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Očištěnou mrkev a petržel nastrouháme na hrubém struhadle. Krátce osmahneme na másle. Mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na drobné kostičky. Vhodíme je do hrnce k osmahnuté zelenině a zalijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme opranou čočku,  kmín a sůl. Zhruba po 8 minutách přidáme krupičku a společně povaříme do změknutí.  Ke konci přidáme petrželku. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 8.09.2016 - 12:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Polévka byla moc dobrá, jen jsem to trošku spletla a dala tam kmín celý a o něco trochu víc, než mělo být. Příště možná přidám ještě více druhů zeleniny a více krupičky, za mě skvělá polévka.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty