Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ghee
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

máslo (pokud možno čerstvé, pravé)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Množství másla záleží na Vás. Vždy je výsledného ghee asi polovina z původního množství másla. Proto doporučuji dělat alespoň z půl kila. Máslo dejte do hrnce s dvojitým dnem a pomalu rozpustěte. Poté nechte máslo začít vřít. Ze začátku může bublat prudce, poté teplotu snižte, aby se máslo nespálilo. Jak se začne tvořit pěna, tak ji začněte sbírat. Sbírej tak dlouho, dokud se pěna tvoří. Výsledkem by měla být čirá tekutina. Nechte vychladnout. Během chladnutí ještě raději přeceďte.Uchovávvejte v chladu.

Tipy na vylepšení

Ghee je přepuštěné máslo, které je hojně použivané v Indii a podobných zemí. Vyznačuje se tím, že se máslo zbaví mléčné bílkoviny a tím pádem je ghee bez laktózy a vhodné tudíž i pro alergiky s intolerancí na laktózu. Taktéž ghee podporuje vylučování žaludečních šťáv. Tato pochoutka se prodává za těžké peníze a přitom je tak snadné si ji vyrobit doma :-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

vercounek | 5.03.2012 - 17:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

taky mohu jen doporučit

Sunriska | 5.03.2012 - 17:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Poprvé vyzkoušeno a myslím, že už se ke klasickému máslu budu vracet jen výjimečně...:)

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty