Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnový guláš
Autor: neznámý
Datum přidání 31.12.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 200 g kečupu
  • 1 cibule  
  • 200 g cizrnny 
  • 3 lžíce rajčatového protlaku    
  • 2 stroužky česneku  
  • sladká paprika, majoránka, oregano
  • jíška 
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,15 g 42,96 g 5,72 g 1 144,47 kJ (273 kcal)
celkově 52,60 g 171,85 g 22,88 g 4 577,86 kJ (1093 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme koření oregano a sladkou papriku, zalijeme vývarem, nasypeme cizrnu a vaříme do měkka, přidáme kečup, ochutíme česnekem, majoránkou a solí. Podle potřeby zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Podáváme s bramborovými knedlíky ze špaldových otrub (viz recept přílohy).

Tipy na vylepšení

Do guláše můžeme přidat rozmixovaná oloupaná rajčata.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 5.02.2015 - 21:25
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vznikla mi z toho spíš taková rajčatová omáčka na těstoviny, ale bylo to dobré. Doma to sklidilo pozitivní ohlasy, takže určitě ještě někdy zopakuju :)

Milada | 31.12.2010 - 12:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Uvařila jsem si cizrnový guláš dle receptu, bylo to vynikající.

jahoda.ho@ | 31.12.2010 - 12:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkuste si ho uvařit z naklíčené cizrny. Chuť je malinko jiná, podle toho jak velké klíčky máte. Rychleji se cizrna uvaří a má podstatně větší přínos pro naše tělo . Janina

maslo@ | 31.12.2010 - 12:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

k3wl4r@ | 31.12.2010 - 12:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Frodik | 31.12.2010 - 12:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Luxusní, jen dlouhá doba vaření cizrny

Sunriska | 31.12.2010 - 12:18

Frodik: A nechal jste ji namočit? Dávám vždycky den předem a pak stačí vařit jenom chvilinku...

Janulka | 31.12.2010 - 12:18

Jo, namočil....ale byla to premiéra, možná byla už uvařena dřív a já to nevěděl...

charvatova9@ | 31.12.2010 - 12:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes jsem dělala a nedopadlo špatně, dáme si i k večeři, jako přílohu jsem udělala špaldové knedlíky :-)

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty