Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnná bublanina
Autor: Viťa
Datum přidání 12.02.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 260g celozrnné pšeničné mouky
  • 200g třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 125ml kvalitního oleje za studena lisovaného
  • 125ml vody
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátu
  • vanilkový cukr
  • citrónová kůra z chemicky neošetřeného citrónu
  • kompotované ovoce (tady je použitá dýně)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,61 g 34,25 g 12,51 g 1 104,49 kJ (264 kcal)
celkově 55,26 g 410,97 g 150,14 g 13 253,84 kJ (3165 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem. Potom za stálého míchání přidáváme postupně olej a vodu a mouku s práškem do pečiva.Nakonec lehce vmícháme sníh ze 4 bílků, vanilkový cukr a citrónovou kůru.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (asi 30 x 40 cm) a poklademe ovocem.Pečeme na 150-160 stupňů.Po upečení může polít sirupem nebo rozdrceným třtinovým cukrem (místo klasického moučkového cukru)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ereza | 12.02.2013 - 12:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velmi jednoduché a rychlé...oleje i cukru jsem dávala méně...i tak to bylo chuťově výborné, ovoce jsem použila švestky, formu jsem vysypala kokosem a dodalo to tomu příjemný nádech a nemuselo se to tak ničím polévat nebo sypat..určitě budu dělat častěji

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty