Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborové špalíčky z bylinkového těsta
Autor: neznámý
Datum přidání 24.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 400 g špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžička provensálského koření (můžeme přidat i čerstvé bylinky, např. bazalku)
  • 1 jarní cibulka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 špetky soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,55 g 59,79 g 3,29 g 1 355,45 kJ (324 kcal)
celkově 76,44 g 478,34 g 26,31 g 10 843,60 kJ (2590 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory se slupkou a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy či na vál,  nasypeme bylinky a sůl. Dále přidáme vejce, na másle osmahnutou cibulku a posypeme moukou. Vypracujeme středně tuhé těsto, Během hnětení případně podle potřeby přisypáváme mouku. Z těsta vytvarujeme válečky, které opatrně vkládáme do vroucí vody. Vaříme, dokud nám špalíčky nevyplavou nahoru. Uvařené špalíčky podáváme s osmahnutou jarní cibulkou. Jako příloha se hodí podušená zelenina.

Tipy na vylepšení

Knedlíčky můžeme před podáváním posypat tvrdým aromatickým sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 24.02.2012 - 12:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Do těsta jsem nasekala čerstvou bazalku a petrželku. Výtečné. Nikdy by mě nenapadlo vmíchat do bramborového těsta bylinky.

Sunriska | 24.02.2012 - 12:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Skvělý nápad, takové vylepšené špalíčky. :) Na vrch jsem osmahla pórek a jako přílohu zelí. Mňamka!

Boo67 | 24.02.2012 - 12:40

S tou osmahnutou cibulkou přímo v těstě-bezva nápad.

Boo67 | 24.02.2012 - 12:40

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty