Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tvarohová pomazánka
Autor: Eva
Datum přidání 10.06.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g tvarohu /ne vaničkového/
  • 3-4 vejce vařená na tvrdo
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 1 bílý jogurt
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • pažitka
  • rajče

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,04 g 7,32 g 8,86 g 747,52 kJ (179 kcal)
celkově 80,19 g 36,59 g 44,28 g 3 737,60 kJ (893 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Tvaroh ušleháme se solí, pomazánkovým máslem a jogurtem. Vařená vejce a cibuli přidáme nakonec. Zdobíme pažitkou a rajčetem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 11.10.2016 - 14:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pomazánka moc dobrá. Místo pomazánkového másla jsem použila palouček (něco jako lučina) k tomu křupavá houstička, to byla mňamka :-)

katerinadlouha@ | 3.12.2015 - 18:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobrá pomazánka.

Teribald | 12.04.2015 - 21:10
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

gerine | 6.05.2014 - 07:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

rambomanster@ | 1.09.2010 - 20:02

Luctum | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající pomazánka,je lehká,chutná i dcerám.Měla jsem ji hned na svačinu.Fakt dobrota.

Anna726 | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

rambomanster@ | 1.09.2010 - 20:02

Do lidl zasadne nechodim je plny polskych šmejdú tak dobre pre potkany

rambomanster@ | 1.09.2010 - 20:02

Do lidl zasadne nechodim je plny polskych šmejdú tak dobre pre potkany

Alča | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Včera jsme ji večeřeli a byla výborná

rambomanster@ | 1.09.2010 - 20:02

Nezmysel, najlepsi tvaroch je z cerstveho mlieka z automatu ten tvaroch v lidl je jen obycajny odpad ktory vznika odstredenim toho zdraveho co v tvaruhu je

lucie-beckova@ | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborná - jen jsem si ji trochu pozměnila. Přidala jsem porek ( nebo nať cibulku)místo cibule a trochu šunky :)

BETKAJA@ | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jo, moc dobrá všem chutnala:)

ajinka25@ | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jednoduché a výborné:)

Lucka | 1.09.2010 - 20:02

Souhlasím s Ditou, často naopak bývají odtučněné výrobky o to horší kvality (neříkám že u všech) a v součtu, když si namažete na chléb vrstvičku pomazánky nemyslím, že by tam bylo přehnaně tuku. Samozřejmě si můžete ingredience upravit, to je vaše věc, ale jistě lepší, než si máznout na chleba umělý margarín nebo nutelu:)

Dita | 1.09.2010 - 20:02

Jsem nevěděla, že zdravé se automaticky rovná dietní, můj názor je, že to jsou dvě rozdílné věci. Tuk v mléčných výrobcích není nikterak na škodu, naopak, není doporučováno se úplně vyhýbat tučným mléčným výrobkům. Pochopitelně pokud se tím někdo necpe denně, což se asi zde nepředpokládá, vše samozřejmě s mírou. Vše je jed a záleží na množství, nic se nemá přehánět a jíst denně. Kolik si dá člověk těchto pomazánek do měsíce, třeba jen jednou do roka si jí dá. Já na tom nevidím nic nezdravého, asi záleží na úhlu pohledu. Navíc tvaroh osvěží hlavně v létě. A proč kupovat v zahraničním obchoďáku? aby se Němci měli lépe, nebo je tvaroh původem z DE lepší než ten z ČR. Když už zahraniční tak z alpského mléka (od kraviček co se pasou v horách a spásají i vysokohorské bylinky), ale ten se tady asi nesežene.

mike7777777@ | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Aby bylo jídlo opravdu zdravé doporučuji použít odtučněný tvaroh ideálně třeba Pilos z Lídlu 0,5% tuku, vejce může být, pomazánkové máslo je zbytečné (moc tuku), bílý jogurt se v tom ztratí, ale klidně můžete použít třeba nízkotučný vesnický jogurt z Lídlu 2,5% tuku, cibuli bych doporučoval spíše červenou, poku přidáte i čerstvou červenou papriku na kostičku a sladkou červenou papriku jako koření, máte vpodstatě budapešť, jinak se hodí pažitka, nebo to můžetě udělat na styl tzatziky, potom bych doporučil přidat ten bílý jogurt na zjemnění a místo pažitky kopr, citronovou stavu, sul a treba i trosku maty dle chuti.

Kamísek | 1.09.2010 - 20:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dne jdu na ni....

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty