Zdravé recepty


Králík na česneku
Autor: neznámý
Datum přidání 04.11.2011
Druh receptu Oběd
Výživové skupiny
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
  Přidat vlastní foto

Ingredience

  •  1 kralik
  •  1 palicka ceskeho cesneku
  •  2 dcl oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Je dobre kralika si prvni rozporcovat aby se nam lepe pracovalo. Z kralika odstranime hlavu a vnitrnosti je lepe tyto casti pouzit na polevku. Pote si oloupeme cesnek, rozdrtime jej a smichame s olejem. Kdo chce muze si kralika osolit. Tuto smes rucne vmasirujeme do jednotlivych casti kralika a v tomto laku jej nechame v lednici ulezet do 2 dne. Na 2 den dame kralika i s lakem do protvanku a nebo do simaku podlejeme jej 2 dcl vody a zakryjeme vikem. Peceme na 250 C 3/4 hod. a pote jednotlive kousky otocime a troubu ztlumime na 200 C a peceme dalsich 3/4 hodiny. Behem celeho peceni nezapominame kazdou pul hodinu kontrolovat jak ubyva stava kolem kralika a v pripade potreby trochu prilejeme.

Tipy na vylepšení

K takto upravenemu kralikovi je vybornou prilohou spenat a bramborove knedliky. Dobrou chut. 


Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

Užívatelské komentáře

barunkakralicek@ | 4.11.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Králíka máme taky rádi na česneku a ještě kupuji královskou slaninu, kterou pokrájím na nudličky a králíka s ní "prošpikuju". Při jídle je pak krásně navoněný.

Další zajímavé recepty