Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zasedání Evropského úřadu pro bezpečnost potravin dostupné online

Publikováno: 06.03.2017     Autor: Zdravá potravina

Evropský úřad pro bezpečnost potravin otevřel pro běžnou veřejnost zasedání svých vědeckých panelů pomocí online vysílání.


Zajímá vás o čem, že se to na Evropském úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) jedná? Pokud umíte dobře anglicky, můžete zasedání vědeckých výborů sledovat v roce 2017 on-line. Dokonce, pokud byste chtěli, můžete se zúčastnit i osobně. 

Na stránkách úřadu EFSA je zveřejněn kalendář otevřených plenárních zasedání v roce 2017, kde jsou k nalezení i informace o registraci. Cílem tohoto kroku je umožnit většímu počtu zájemců účastnit se jednání.

Díky vzdálenému přístupu bude také možné položit vědcům EFSA dotazy online.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin vznikl v lednu 2002. Jeho vznik byl jedním z kroků k vytvoření komplexního systému zajištění bezpečnosti potravin v EU a k obnovení důvěry spotřebitelů v evropské potraviny, jež byla po celé řadě krizí v oblasti bezpečnosti potravin, které EU trápily v závěru 90. let minulého století, obecně velice nízká.

EFSA, jako hodnotitel rizik, připravuje vědecká stanoviska a doporučení, jež tvoří základ pro politiky a legislativu EU a podporuje Evropskou komisi, Evropský parlament a členské státy EU v přijímání efektivních a včasných rozhodnutí.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?