Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Svět zdraví v pohybu

Publikováno: 29.11.2015     Autor: Neznámý



Cvičení skutečně pro každého

Štíhlejší a v lepší kondici za 25 min. 2–3× týdně? Jde to, a to i bez namáhavého a nudného cvičení na posilovacích strojích. Svět zdraví pro vás připravil sérii cvičebních videí, podle kterých můžete cvičit z pohodlí vašeho domova, a dokonce i na cestách. Pod vedením profesionální lektorky Lenky Velínské zlepšíte svou kondici, zapracujete na zpevnění a zeštíhlení problémových partií, zhubnete a navíc se budete cítit skvěle.

Při cvičení se uvolňují endorfiny – přírodní opiáty těla, které vás zbaví stresu a dodají pocit štěstí. Získáte více energie, lepší koncentraci a úsměv na tváři. Cvičení vám také pomůže vybudovat a udržet tolik potřebnou svalovou hmotu, která zrychlí váš metabolismus a celkově urychlí hubnutí. Dietami, nesprávným cvičením, nemocemi, nevhodným životním stylem a bohužel i s rostoucím věkem přicházíme o svalovou hmotu. A tuk se spaluje právě ve svalech. Jedinou možností, jak tomu zabránit, je vhodná pohybová aktivita a správná výživa.


Jak zrychlit Váš bazální metabolismus aneb jak spalovat víc

Věděli jste, že rychlost bazálního metabolismu se s věkem snižuje? Ano, a to o 500–1000 kJ za každých deset let života. Ženy po přechodu, které už nechrání síla ženských pohlavních hormonů estrogenů, jsou navíc ohroženy kromě ztráty svalové hmoty také zvýšeným rizikem řídnutí kostí, které s sebou nese bolesti pohybového aparátu, náchylnost k častějšímu zranění atp. A jsme opět u cvičení. Zde pomůže silová forma cvičení, která přispívá ke zvýšení kostní hustoty, posílení vazů, šlach a kloubů.


Ne každý sport je vhodný na hubnutí

Slyšeli jste, že plaváním ve studeném bazénu se hůře spalují tuky? Zažila vaše kamarádka trpké zklamání, když poctivě chodila na aerobic, pokaždé propotila 2 trička, ale nezhubla ani gram tuku? Ne každý sport je vhodný pro hubnutí. Některý pomůže posílit kardiovaskulární systém a zvýšit fyzickou kondici. U některých sportů bude vaše tělo primárně využívat energii z cukrů a glykogenových zásob, zatímco u jiných aktivit zase upřednostní spalování tuků. Chodila jste na spinning, ale jediné, co jste tím získala, bylo to, že se vám zvětšil obvod stehen, o což jste vůbec nestála? A navíc po půlročním snažení vám díky přetěžování pouze spodní části těla zaostává v kondici celá vrchní část těla? Postava je nesymetrická, šlachy máte zkrácené, ruce a bříško jsou stále povadlé. Tak který sport si vybrat, aby splňoval vše, co od něj očekáváte?


Co Vám přinese cvičení Světa zdraví

Proto jsme se rozhodli najít vlastní cestu, která bude respektovat potřeby a možnosti každého jedince. Díky speciálně sestavenému cvičebnímu programu od Světa zdraví vylepšíte svou postavu, získáte výbornou kondici, Vaše tělo bude spalovat tuk, posílíte hluboké vnitřní svaly, o kterých ani nevíte, ale i ty, které byste rádi na svém těle viděli při pohledu do zrcadla. Vybudujete tolik potřebnou svalovou hmotu pro hubnutí a zrychlení metabolismu, zapracujete na problémových partiích, odstraníte svalové disbalance, které jste si vytvořili ať už nesprávným držením těla, nebo jednostranným přetěžováním určitých partií. Například při hokeji (hokejka stále na jedné straně), při spinningu (přetěžování dolních části těla) nebo jen nošením kabelky na stále stejném rameni.

Cvičební plán připravíme přímo Vám na míru, dle Vašeho aktuálního zdravotního stavu, kondice, pohlaví i věku. Stačí jen začít…

Více na:

http://www.svetzdravivpohybu.cz/#anchor-video

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?