Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Přípravy 3. ročníku FOOD 21 je v plném proudu!!!

Publikováno: 15.02.2017     Autor: Zdravá potravina

Začátkem dubna proběhne již třetí ročník největší české konference - FOOD21 tentokrát zaměřené na správnou výživu dětí.


Stejně jako o minulých dvou ročnících je sdružení Zdravá potravina partnerem konference FOOD 21, která proběhne v sobotu 8.4.2017 opět v  Hotelu GrandiorPraha

Návštěvníci si opět budou moci poslechnout odborně-populární přednášky o současných trendech a nejnovějších poznatcích z oblasti dětské výživy. Kromě toho mají účastníci, již tradičně, možnost přímo na místě ochutnat řadu pokrmů a speciálních potravin. Moderátorem konference bude opět známý moderátor a popularizátor výživy Jan Tuna.

Pestrý program konference zahájí  MUDr. Dana Maňásková, která celou problematiku  dětské výživy započne v kontextu se správným vývojem a výživou plodu již v prenatálním období, tedy výživy maminky.  

„Řečnickou štafetu“ poté převezme  RNDr. Petr Fořt, mimo jiné autor známých knižních titulů „Aby dětem chutnalo“ a autor řady receptur dětské výživy. Ve své přednášce zaměří pozornost na alternativní výživové směry, zejména pak vegetariánství a veganství.

První blok přednášek uzavře známá autorka mnoha bestsellerů (mj. série knih „Doba jedová“) profesorka Anna Strunecká se svojí přednáškou na téma „Jak můžeme stravou pozitivně ovlivnit autismus u dětí“.

Po přestávce vystoupí Ing. Ivan Mach, který blíže rozebere asi nejvíc diskutovanou problematiku (nejen) v oblasti dětského stravování, tedy cukr, tuk a sůl

V návaznosti na to vystoupí PharmDr. Richard Pflegr, který výše zmiňované téma doplní o další prokazatelně nevhodné látky v souvislosti se správným fyzickým a duševním vývojem dětí.

Následovat bude oběd, po kterém se účastníkům již tradičně představí  Ing. Hana Střítecká, se svým tématem „Jak má vypadat správný nákupní koš v souvislosti s výživou dětí“ a mimo jiné představí i pomůcku pro orientaci v Éčkách aplikaci NutriAtlas a logo „čteme etikety za vás“.

V další přednášce Ing. Víta Schlesinger ase posluchači blíže obeznámí s tím, co vše obnáší provozování (vrcholového) sportu u dospívající mládeže a jak tyto zvýšené nároky organizmu kompenzovat tou správnou výživou a dalšími složkami životosprávy (regenerace, mentální příprava, atd.).

Na závěr odborného programu se představí Mgr. Monika Tělupilová se svým tématem „Pestrá strava a vzdělanost dětí v otázkách výživy“. Mgr. Tělupilová tak ve svém vstupu prozradí něco více o projektech „Pestrá strava“ a „Zdravá školní kantýna“, které představují nové trendy v oblastech školního stravování.

 Celý program doplní odborné přednášky partnerů konference, které blíže představí problematiku doplňků stravy v dětské výživy či využití moderních technologií v dětské lékařské péči.

Chybět nebude bohatý tematický catering v průběhu celé akce či dárky od partnerů konference, které si účastníci odnesou s sebou spolu s volným vstupem na veletrhy „For Kids“ a „For Family“.

promo kod: ZDRAVAPOTRAVINA vám zajistí slevu 300 Kč 

Více informací naleznete na www.food21.cz.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?