O důvod víc proč kupovat české maso

Publikováno: 19.12.2016     Autor: Zdravá potravina

Ministr zemědělství velmi propaguje české potraviny z důvodu podpory našich zemědělců. U masa je o důvod víc i to, že na rozdíl od západní Evropy či USA se u nás nepoužívají v takové míře antibiotika a tedy v mase, vejcích a rybách najdeme jejich rezidua velmi zřídka.


Zatímco ve světě se množí případy výskytu odolných superbakterií a s antibiotiky se nejen v živočišné výrobě plýtvá, situace v České republice je takřka bezproblémová. Případy, kdy se v mase najdou rezidua antibiotik, nepřekračují desítku ročně. Na svých stránkách to uvádí Státní veterinární správa (SVS).

Více v článku časopisu D test - Antibiotika v mase jsou v Česku vzácností



Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.