Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nově upravené webovky "Víš co jíš"

Publikováno: 06.01.2017     Autor: Zdravá potravina

Stránky poskytují seriózní a ověřené informace o potravinách, výživových a hygienických doporučeních a možných rizicích z konzumace potravin.


Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství  již několik let provozuje projekt „Víš co jíš“ neplést s mezinárodní platformou „Vím co jím“  jejíž logo lze potkat i na vybraných potravinách.

Projekt „Víš co jíš“ je zaměřený na několik oblastí. Obecně výživu a zdraví člověka, na hygienu potravin (jak je uchovávat), onemocnění spojená s výživou a na to, jak potraviny nakupovat.

Mají i spoustu edukačních materiálů, které jsou ke stažení na jejich webových stránkách anebo mají i program pro školy, kde je snahou vzdělávat žáky právě ve výše uvedených oblastech.

Pro lepší přehlednost byly stránky upraveny a už fungují v novém designu.

V současné době je na webových stránkách vloženo již přes 260 článků, které jsou dále rozšířeny o informace ve slovníku hesel „Bezpečnost potravin A-Z.

Kategorie - Zdravé stravování a výživa
Jak se zdravě stravovat? Jaký význam mají živiny pro naše zdraví? Proč je důležitá nejenom zdravá strava, ale i pohybová aktivita a udržování správné tělesné hmotnosti? Jaká jsou aktuální výživová doporučení pro jednotlivé skupiny populace a jaké jsou největší mýty o potravinách?

Kategorie - Onemocnění související s výživou 
Jaké nemoci může způsobit nesprávná výživa?  K čemu vede nadměrná konzumace příliš energeticky bohatých potravin a jaké důsledky může mít touha po štíhlé linii? Jaké jsou nejčastější nežádoucí reakce na potraviny a jak předcházet zdravotním potížím, nákazám a otravám z potravin?

Kategorie - Zacházení s potravinami 
Jaké zásady je třeba dodržovat při manipulaci s potravinami, abychom neohrozili své zdraví. Jak správně potraviny uchovávat a jak je tepelně upravovat? Jakým způsobem připravit pokrm co nejzdravěji? A na co nesmíme zapomenout při cestování?

 

Kategorie - Jak nakupovat 
Doporučení, jak se orientovat v široké nabídce potravin a jak poznat na trhu české kvalitní, tradiční či speciální potraviny. Co musí být uvedeno na etiketách potravinářských výrobků? Jakým způsobem je zajišťována bezpečnost potravin v ČR?

více na www.viscojis.cz

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?