Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rozlučte se s dietou dřív, než se rozloučí dieta s vámi

Publikováno: 05.02.2016     Autor: Svět zdraví

Jaké jsou účinné metody při hubnutí a co pro to udělat?


Jedinečnost člověka, jeho individualitu, udávají z velké části genetické dispozice. Díky genům můžeme odhadnout, jak budeme vypadat v dospělosti. Geny totiž až ve 40 % určují, zda se vám bude ukládat tuk v těle, jestli budete hubení nebo vás čeká celoživotní boj s nadváhou. Naštěstí více než 50 % formování naší postavy můžeme ovlivnit životním stylem, stravou a pohybovou aktivitou.

 

Boj s tuky nekončí

To, že jsme spokojení ve svém těle, pozitivně ovlivňuje naše sebevědomí, pracovní a životní elán i to, jak působíme na své okolí. Stres, špatná životospráva, nedostatek spánku či málo pohybu mohou narušit energetickou rovnováhu mezi příjmem a výdejem. Právě to může být impulzem k nadváze, která dnes trápí velkou část obyvatelstva. Tuky se začnou ukládat i na místech, kde byste to nečekali.

 

Nemůžu žít bez diety

A tak se snažíte střídat diety, které však nikam nevedou. Váhu snížíte, ale vzápětí se opět zvýší. Diet, které na vás chrlí internet, je nepřeberné množství – krabičková, proteinová, podle krevní skupiny, dělená strava, hollywoodská, 8hodinová, rýžová, jogurtová, 9denní, octová atd. Určitě jste některou z nich vyzkoušeli, protože ta, kterou teď držíte, je právě ta nejlepší. Vždyť kolegyně s ní zhubla. Ale proč to stále nemá kýžený efekt? Ono to totiž ve své podstatě moc velký smysl nemá. Dostat se na optimální váhu a udržet si ji je přáním nejen těch obézních, ale i těch, kterým váha skáče nahoru dolů.

 

Splňte si přání s výživovým poradcem

Důležitým předpokladem je věřit si a chtít změnit nejen stravovací návyky, ale i potraviny, které konzumujete. Jenže, co je zdravé pro jednoho, může právě vám škodit nebo být nevhodné. Myslet si, že když sním za den kilo jablek a 3 rajčátka, budu zdravý a hubený, je omyl. Jediná možná cesta vedoucí k tělesné i duševní vyrovnanosti, je najít si odborného specialistu na výživu, který vám nabídne komplexní nutriční poradenství.

 

Unikátní diagnostika Světa zdraví

Tak jako se lidé obracejí při psychických potížích na psychology, při bolestech nohou na ortopedy a relaxaci hledají například na masážích, jsou výživoví specialisté Světa zdraví vyškoleni a připraveni s vámi na základě unikátní metody KOMPLEXNÍ NUTRIČNÍ TYPOLOGIE vypracovat vhodný postup jak upravit vaši váhu. Metoda umožňuje určit metabolický typ jedince, na základě kterého je sestaven správný individuální výživový jídelníček s doporučením vhodných potravin potřebných pro Váš organismus a naopak vyčlenit potraviny nevhodné, které vám brání zhubnout.

 

Nikdy není pozdě začít

Nestyďte se za svou nadváhu, ale nečekejte, že bez pomoci zdoláte horu. Jen kvalitní a kvalifikovaný výživový poradce ví, co je pro vás vhodné a co vám pomůže. Snížení tělesné hmotnosti správným jídelníčkem vás spolu se správnou pohybovou aktivitou dovede ke zvýšení fyzické kondice a zkvalitnění života. Vhodný poměr i množství tělu potřebných živin a látek nenajdete v univerzálním návodu na internetu ani v knížkách. Nebude fungovat, protože jsme každý jiný. Metoda Komplexní nutriční typologie není určena jen těm, kteří chtějí zhubnout, ale i těm, kteří chtějí naopak přibrat nebo potřebují poradit jak se stravovat v těhotenství nebo při kojení.

 

I děti mají své problémy

 

Obezitou dnes trpí téměř třetina našich dětí. Proto nově nabízíme také službu Výživa dětí s nastavením správných stravovacích návyků. Aby se i vaše děti ve svém těle cítily dobře.

 

Přejít na web Světa zdraví

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?