Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

ČESKÁ CHUŤOVKA 2016

Publikováno: 02.09.2016     Autor: ZdraváPotravina.cz

Letos je vyhlašován již 8. ročník této soutěže.


Soutěž pomáhá spotřebitelům objevit chutné české potraviny. Umožňuje dát o sobě vědět malým a středním výrobcům, kteří jinak nemohou konkurovat velkovýrobcům v nákladech na reklamu. Nediskriminuje ale ani velké tuzemské výrobce, pokud vyrábějí kvalitní a chutné potraviny opravdu v České republice.

Od počátku soutěže již bylo uděleno českým potravinám 380 Českých chuťovek a 92 Dětských chuťovek. Odborná úroveň a prestiž soutěže je od letoška posílena tím, že odbornou garanci nad ní převzala renomovaná Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Dalším odborným garantem bude VOŠES a SPŠ potravinářských technologií PODSKALSKÁ, kde budou probíhat i veškerá hodnocení přihlášených výrobků. Odborným patronem soutěže se stal rektor VŠCHT prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Značku DĚTSKÁ CHUŤOVKA, která nemá u nás ani jinde obdoby, bude udělovat dětská porota složená z členů Dětské tiskové agentury, studentů 1. ročníku VOŠES a SPŠPT PODSKALSKÁ a žáků ZŠ Londýnská. Jen výrobky označené touto značkou se mohou chlubit tím, že si ji vysoutěžily v senzorickém testování přímo dětmi a odrážejí tak věrně dětské chuťové preference.

Více informací: www.ceskachutovka.cz

09142014235600744.jpg

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?