Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bio je u nás doma nejen v září

Publikováno: 05.09.2016     Autor: Zdravá potravina

Září - měsíc BIOPOTRAVIN


Září - Měsíc biopotravin a ekologického zemědělství je informačně propagační akcí Ministerstva zemědělství s více než desetiletou tradicí. Při nejrůznějších akcích od dožínek, po dny otevřených dveří a vrat či farmářské trhy a další iniciativy je záměrem přiblížit široké veřejnosti, jak biopotraviny vznikají, jaké kvality dosahují a že jsou dostupnější, než se může na první pohled zdát.

Již před čtvrt stoletím byly v České republice založeny první 3 EKO farmy. Dnes je certifikováno více než 4 300 ekofarem a více než 570 výrobců biopotravin, kteří jsou pravidelně kontrolováni v systému stanoveném a garantovaném národní i evropskou legislativou.

Co to tedy Ekologické hospodářství je? Je to přirozený a přesto moderní způsob hospodaření založený na tisícileté zkušenosti našich předků s kladným vztahem a hlavně respektem k životnímu prostředí.

Z ekologického hospodářství poté mohou vznikat Biopotraviny. To pak dle definice jsou ekologicky vyprodukované potraviny právě od zemědělců, jenž se obejdou bez průmyslových hnojiv a pesticidů, herbicidů a fungicidů a poskytují svým zvířatům dostatek péče, kvalitního krmiva a životního prostoru pro pastvu i odpočinek.

 

Zpracovatelé bioproduktů jsou lidé uvažující podobně jako ekologičtí zemědělci. Při výrobě biopotravin se obejdou bez umělých ochucovadel, barviv a jiných „zlepšovadel“ a umožňují spotřebiteli zažít biopotravinu v její přirozené barvě, chuti, vůni i s „nevýhodou“ kratší trvanlivosti.

Po další info: http://www.mesicbiopotravin.cz/                                  

 Anebo přímo kalendář akcí: http://www.mesicbiopotravin.cz/kalendar-akci/?platform=hootsuite

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?